skip to Main Content

Schone lucht en planten op kantoor voor de ideale werkomgeving

Sick Building Syndrome

Vervuilde lucht op kantoor kan leiden tot een groot aantal gezondheidsklachten. Denk hierbij aan hoofdpijn, irritatie aan de ogen en de huid en last van de luchtwegen. Als deze klachten bij veel mensen in het kantoor voorkomen spreekt men ook wel van het Sick Building Syndrome.

'Energie zuinige' gebouwen

Energiezuinige kantoren zijn vaak potdicht gemaakt. Als gevolg hiervan treed er nauwelijks natuurlijke ventilatie op wat zeker niet ten goede komt van de luchtkwaliteit. Vaak zijn aanwezige lichtinstallaties zo ontworpen dat er lucht van buiten naar binnen gehaald wordt. Doordat deze koude buitenlucht opgewarmd dient te worden, voor een aangenaam binnenklimaat, daalt de luchtvochtigheid onder het landelijk advies van minimum van 45%.

Een groen kantoor is een gezond kantoor

OTree Lilly zuivert en filtert de lucht in het kantoor door middel van onze unieke technologie.

  • Een gezonde en schone lucht verbeterd de gezondheid van de werknemers waardoor er minder ziekteverzuim zal zijn.
  • Ook de prestaties en concentratie van de werknemers zal toenemen bij een gezonde binnenlucht.
  • De aanwezigheid van planten leidt tot meer tevredenheid onder medewerkers en dragen bij aan een positievere gemoedstoestand.
Water Verbruik

De OTree Lilly hoeft maar één keer per maand water te krijgen.

Energie Zuinig

De Lilly heeft een energieverbruik van slechts 25 Watt per uur.

Plug & Play

Het installeren van de Lilly kost enkele seconden.

Minder ziekteverzuim op kantoor? Neem planten!

De Lilly heeft nog meer positieve effecten op de werkvloer. Wageningen Universiteit heeft een prachtig onderzoek verricht om de positieve effecten van planten op kantoor in kaart te brengen. Hieronder vindt u enkele resultaten;

Thermisch comfort: medewerkers ervaren de temperatuur in een kantoorruimte met planten minder snel als te warm of te koud.

Aantrekkelijker: mensen beoordelen hun werkplek na beplanting als aantrekkelijker om te zien (een stijging van 26%).

Gemoedstoestand: de gemoedstoestand van medewerkers is na de beplanting positiever dan daarvoor.

Tevredenheid over functioneren: medewerkers zijn na de beplanting meer tevreden over hun eigen functioneren dan ze daarvoor zijn. Dit geldt ook voor hun verwachting over hoe tevreden de werkgever over dit functioneren is.

Minder ziekteverzuim: mensen die werken in een ruimte met planten melden zich minder vaak ziek (een daling van 36% naar 16%). Dit komt neer op gemiddeld 1,6 ziektedag minder per medewerker per jaar.

(Bron: WUR)

''De kosten van planten kunnen over het algemeen al binnen één jaar worden terugverdiend.''

De kosten voor de aanschaf en het onderhoud van planten kunnen over het algemeen al binnen één jaar worden terugverdiend. Hoofdzakelijk door het lagere ziekteverzuim en het beter functioneren van medewerkers. Bij het gebruik van de Lilly zal de luchtvochtigheid stijgen. Hier kan gebruik van gemaakt worden bij klimaatbeheersing voor verdere energiebesparing.

Wil je meer weten wat de Lilly voor jouw kantoor kan betekenen?
Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Partner worden?

Bent u een interieurbeplanter, architectenbureau, adviesbureau? Dan gaan we graag het gesprek aan om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Back To Top
×Close search
Zoeken

Uw aanvraag naar gezonde lucht is verzonden! Wij nemen binnen 12 uur contact met u op!

Oeps! Uw aanvraag is de lucht blijven hangen! Probeer het opnieuw

PhytoAir will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.